Očišćen deo kanala DTD kod Kule

Na oko tri kilometra kanala Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, Vrbas-Bezdan, u blizini Kule izvađeno je oko 50.000 kubika mulja.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

14:19

Default images

“Pre početka radova ovaj deo kanala bio je gotovo u potpunosti zamuljen i obrastao trskom, pa je bila dovedena u pitanje i njegova osnovna funkcija - navodnjavanje i odvodnjavanje okolnog zemljišta“, saopšteno je iz opštine Kula.

U saopštenju je navedeno da je protok vode bio gotovo nemoguć, da je vlažnih parcela bilo sve više, a da tolika količina mulja nije izvađena još od kada je kanal prokopan.

Radovi su trajali četrdasetak dana, ugovorena cena za njihovo izvođenje iznosila je 9,3 miliona dinara, a obuhvaćena je samo jedna deonica u velikom sistemu osnovne kanalske mreže.

Čišćenje kanalske mreže će biti nastavljeno kada se steknu uslovi, navedeno je iz Opštine Kula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: