Užice: Još vanredno, ali uz rešenja

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da je vanredna situacija u tom gradu i dalje na snazi, ali da su razrešeni ključni problemi u vezi vodovoda.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

10:00

Default images

Petković je rekao da je vanredna situacija na snazi zbog mogućnosti da se ubrzanim postupcima javne nabavke dođe do rešenja da se obezbedi zdrava pijaća voda i da tu misli na rekonstrukciju fabrike vode koja u ovom trenutku ne može na zadovoljavajući način da preradi vodu.

"Osim, ako majka priroda bude baš izrazito negativno raspoložena, nećemo imati problema narednih meseci", najavio je Petković u Jutarnjem programu TV Pink.

Užičani su od 24. avgusta posle 37 dana ponovo mogli da piju vodu iz gradskog vodovoda, jer je republička snitarna inspekcija ukinula zabranu i proglasila vodu higijenski ispravnom za piće.

"Plašimo se velikih, intenzivnih padavina, jer se u tom slučaju javlja povišena zamućenost, a plašimo se i velikih suša, jer se snabdevamo sa Sušičkih vrela reke Sušice", istakao je Petković.

Govoreći o rekonstrukciji postrojenja i uvodjenju savremenijih tehnoloških procesa, Petković je najavio da će za mesec dana biti poznato koliko će to koštati i da se spominje cifra od dva do sedam miliona evra.

On je objasnio da bi se na taj način obezbedio glavni izvor snabdevanja vodom u naredne tri četiri godine, ali da je trajno rešenje sanacija akumulacije lokalne brane.

Petković je potvrdio da će avgustovski računi za vodu zbog problema u vodosnabdevanju biti sniženi za 25 odsto.

Gradonačelnik Užica je dodao da je, osim vode, problem loša finansijska situacija, jer je gradski budžet u velikoj nesolventnosti i ima više od 300 miliona dinara dospelih, a neizmerenih obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: