DS tuži autora saopštenja SNS-a

Pravni tim DS će tužiti autora saopštenja SNS zbog poslednjeg saopštenja ove stranke u kom se Bojan Pajtić optužuje za pljačku 500 miliona evra.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

17:47

Default images

"Ukoliko je to odgovor Srpske napredne stranke na pitanje ko će da odgovara za štetu od 12,5 miliona evra koju su građani pretrpeli zbog odobrenih, a nerealizovanih kredita prošle i ove godine, to izlazi iz okvira civilizovane političke komunikacije i Demokratska stranka na takav način neće razgovarati", saopštila je Demokratska stranka.

Kako se dadaje, "poruka Srpske napredne stranke građanima je više nego jasna".

Prethodno je DS saopštila da je Vlada Srbije "nesposobna" zbog podatka da je ove i prošle godine plaćeno 12,5 miliona evra penala zbog neiskorišćenih međunarodnih kredita. Odgovarajući, SNS je optužila funkcionere Demokratske stranke da na privatnim bankovnim računima imaju "astronomske cifre koje su napunili pljačkajući građane", a predsednika DS Bojana Pajtića da je "opljačkao više od 500 miliona evra".

SNS: Ko štiti Pajtića

Srpska napredna stranka saopštila je da izražava zadovoljstvo što Demokratska stranka, pod naslovom „Poruka građanima“, saopštava da ima svoj Pravni tim.

"Mi ovim putem pozivamo nadležne državne organe da konačno kažu građanima ko je taj koji štiti Bojana Pajtića, šefa vojvođanskog režima, od odgovornosti za sve pljačke, od Razvojne banke Vojvodine, pa do Fonda za razvoj", stoji u saopštenju SNS.

SNS je takođe pozvala "sve raspoložene građane, među kojima je i 500 hiljada onih koji su ostali bez posla za vreme njihove vladavine, da slobodno podnesu kolektivnu tužbu protiv lidera DS-a za pretrpljen duševni bol i nesagledivu materijalnu štetu, koji su rezultat vladavine demokrata, kao i za sve otkaze bez pravnog osnova, i za sve zatvorene i uništene firme."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: