"Nemačka da nam pomogne oko mladih"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posetu Berlinu, gde se sastao s nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

13:59

Default images

Vučić je nakon sastanka izjavio da je ovo ključna adresa i da je razgovor s nemačkim ministrom Milerom bio izuzetno važan za Srbiju.

Tema sastanka bila je podrška u grantovima i mekim kreditima, koje Nemačka planira za Srbiju do kraja godine, u iznosu od 140 miliona evra, a bilo je reči i o temama iz oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.

Vučić je istakao da je tokom susreta zatražio pomoć i podršku Milera za projekte u obrazovanju, posebno mladih, kao i za projekte za razvoj preduzetničkog duha.

"Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec. Međutim, mladi su nam i dalje problem. Tražimo rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi ljudi u školama već bili spremni za posao. Za to nam je neophodna pomoć Nemačke", istakao je premijer Vučić.

U popodnevnim satima srpski premijer će razgovarati s predstavnicima Svetske banke.

U Berlinu će u četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, biti održana Konferencija o Zapadnom Balkanu.

Tom prilikom savezna kancelarka Angela Merkel će, nakon što je 15. jula u Dubrovniku učestvovala na Samitu šefova država Zapadnog Balkana u procesu Brdo-Brioni, zajedno s ministrom privrede Zigmarom Gabrijelom i ministrom za spoljnu politiku Frankom-Valterom Štajnmajerom, primiti šefove vlada, ministre spoljnih poslova i privrede šest država Zapadnog Balkana - Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova, kao i Hrvatske i Slovenije, koje su članice EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: