"Srbija za jaču saradnju regiona"

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko razgovarale o saradnji.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

13:53

Default images

Ministarka Joksimović je, kako je saopšteno posle sastanka, istakla da je Srbija zainteresovana za jačanje regionalne saradnje i efikasno korišćenje sredstava iz fondova za prekograničnu saradnju.

"Ekonomski snažniji i povezaniji region, stabilniji je i vidljiviji u procesu evrointegracija, što je dobro za sve države Zapadnog Balkana koje su na putu EU", rekla je Joksimović u razgovoru.

Sagovornice su ocenile da je neophodno intenzivirati rad Komisije za sprovodjenje sporazuma o evropskim integracijama izmedju dve države, koja je formirana prošle godine.

Takodje je konstatovano da postoji potencijal za unapredjenje ekonomske saradnje dve države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: