Provera Stefanovićevog doktorata

Univerzitet Megatrend formirao je nezavisnu komisiju, koju čine profesori s državnih univerziteta, za proveru doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića.

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

13:11

Default images

Komisiji je dat rok od mesec i po, a čine je Božidar Leković s Ekonomskog fakulteta u Subotici, Svetislav Tabaroši s Pravnog fakulteta u Beogradu i Ivan Radosavljević s beogradskog Fakulteta političkih nauka, rekao je rektor Univerziteta Megatrend u Beogradu Slobodan Pajović.

  • "Situacija je bila vrlo komplikovana, bio je to veliki napor da se formira komisija. Mi smo žrtvovali autonomiju Univerziteta kako bi se formirala komisija koju čine profesori sa državnih fakulteta", kazao je Pajović.


On je naglasio da će, posle predstavljanja izveštaja te komisije, Univerzitet Megatrend okončati pitanje doktorata Nebojše Stefanovića.

Doktorski rad ministra unutrašnjih poslova osporili su docent na Univerzitetu u Notingemu Uglješa Grušić, vanredni profesor na Univerzitetu Istočni London Branislav Radeljić i doktorant na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka Slobodan Tomić, koji su u tekstu objavljenom 1. juna na portalu Peščanik naveli da Stefanovićev doktorat obiluje plagijatima. .

Doktorat Miće Jovanovića je autentičan

Rektor Megatrend univerziteta Slobodan Pajović izjavio je danas da je specijalna inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila autentičnost doktorata bivšeg rektora
tog univerziteta Miće Jovanovića na Londonskoj školi ekonomije.

"Inspekcija je utvrdila autentičnost doktorata koji nikada nije bio stavljen u pravni promet, te je irelevantan za položaj, status i dalju karijeru Jovanovića", kazao je Pajović na konferenciji za novinare na Megatrend univerzitetu.

On je istakao da Mića Jovanović više ne radi na Megatrendu, već da ima novo radno mesto u kompaniji Infinitiaviation.

Pajović je kazao da je Jovanović i dalje jedini vlasnik Megatrenda i dodao da se taj univerzitet ne prodaje.

Mića Jovanović podneo je ostavku na mesto rektora u junu, pošto su srpski naučnici iz Velike Britanje osporili da je doktorirao u Londonu.

Na sajtu Peščanika oni su tada objavili tekst u kojem su tvrdili da nisu uspeli da uđu u trag toj disertaciji iz 1983. godine.

Ministar prosvete Srđan Verbić tada je objavio da na Londonskoj školi ekonomije nema doktorskog rada Jovanovića i pozvao ga da podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: