SNS neće jačati ako radi za Srbiju

Inicijativa za ujedinjenje opozicije je, po svom domašaju, bura u čaši vode, kaže Vladimir Goati, direktor Transparentnosti Srbija.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 26.08.2014.

07:10

Default images

"Šta god da se tu dogodi, to neće imati veliki uticaj s obzirom na slabost postojeće opozicije. Pre sledećeg deljenja karata na izborima, neće se značajnije promeniti stvari u srpskoj politici", smatra Goati.

Srpsku političku scenu Goati opisuje kao izuzetno asimetričnu.

"Postoji gromada vladajućih partija i jedna potpuno rascepkana i bespomoćna demokratska opcija, a tu pre svega mislim na DS. I unutar nje same se, ne znam iz kojih razloga, i dalje vode ogorčene borbe", kaže Goati za Novosti.

Ovako stanje Goati objačnjava velikim nezadovoljstvom ljudi time što DS, kao nekada ključna partija vladajuće koalicije, učinila, odnosno nije učinila.

"Ono što se DS dogodilo nije bekstvo članova u druge partije, pre svega NDS, već potpuna apstinencija njihovih simpatizera. Ključni napor koji bi DS morao da uloži jeste da reanimira te ljude, jer polovina građana u Srbiji nije izašla na birališta", rekao je Goati.

Goati kaže i da ako SNS bude dobro radila za Srbiju više neće jačati.

"Ukoliko SNS bude radio dobro za Srbiju, prosto neće moći da jača, jer će morati da podnese čitav teret zakasnele privredne reforme. Sve su vlade to odlagale, sada će to morati da radi SNS i već je počeo. Vidim iskrenu nameru SNS i Aleksandra Vučića da se to uradi. DS može ići naruku to što će vladajuća gromada na čelu sa SNS i vlast koju su napravili, morati da popije tu čašu žuči", navodi Goati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: