Medicinar iz VB zaražen ebolom

Jedan britanski građanin koji je u Sijera Leoneu zaražen ebolom, stigao je u Britaniju i biće smešten u odeljenje za izolaciju bolnice Rojal fri u Londonu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.08.2014.

07:52

Default images

Prema rečima portparola britanskog ministarstva zdravlja, zaraženi Britanac je medicinski radnik koji "trenutno nije ozbiljno bolestan", a vraćen je u Britaniju po savetu lekara.

Naglašava se i kako je opasnost od ebole u Britaniji "veoma mala", prenosi BBC.

Predstavnik pomenutog ministarstva, prof. Džon Votson, ističe da će bolesnik biti smešten u specijalno adaptirano odeljenje, jedino takve vrste u celoj Britaniji.

Prema saopštenju ministarstva zdravlja Sijera Leonea, radi se o čoveku koji je volontirao pružajući pomoć obolelima od ebole na jednoj klinici u oblasti Kenema.

Ovo je, inače, prvi slučaj da je neki Britanac zaražen ebolom, otkad je ona ponovo izbila marta tekuće godine u zapadnoafričkim zemljama.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u svetu je u najnovijem naletu ebole umrlo 1.427 ljudi, dok je broj zvanično registrovanih obolelih 2.615. Stručnjaci, međutim, upozoravaju da bi taj broj mogao da bude znatno veći jer su neki delovi zahvaćenih zemalja nedostupni za medicinsko osoblje, a ima i slučajeva da porodice kriju obolele članove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: