Na granicama se čeka oko pola sata

Prema podacima Uprave granične policije, trenutno vreme zadržavanja na graničnim prelazima je oko 30 minuta.

Izvor: RTS, Tanjug

Ponedeljak, 25.08.2014.

08:52

Default images

Na Horgošu i Batrovcima nema zadržavanja, malo više se čeka na Gostunu, javlja RTS.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije, u periodu letnje turističke sezone vreme zadržavanje na graničnim prelazima je promenljivo i teško predvidljivo.

U većem delu zemlje preovlađuje pretežno oblačno, ali suvo vreme, uz prijatne dnevne temperature, a saobraćaj je na važnijim putnim pravcima umerenog intenziteta i obavlja se bez većih problema, osim na deonicama gde su aktuelni radovi.

Sledećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, što može ponovo izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Vozačima se zato savetuje da, ukoliko planiraju put ka zapadnom delu Evrope, krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju baš u dane vikenda, da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavnja na graničnim prelazima.

Kako izbegli višesatna zadržavanja za ulazak u Mađarsku, vozačima se savetuje da koriste granični prelaz Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša otvoren 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija je otvorena non-stop za sve državljane, a umesto graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, gde se, takođe, očekuje veliki pritisak, može se koristiti granični prelaz Šid, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: