Još jedna donacija za obnovu vrtića

Donacija za obnovu vrtića u Svilajncu od 20.000 evra, koju je donirala kompanija Merck Sharp&Dohme (MSD), danas je svečano uručena opštini Svilajnac.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

15:20

Default images

Ova donacija sprovodi se uz pomoć Fonda B92 koji od maja intenzivno sarađuje sa opštinom Svilajnac na prikupljanju sredstava za obnovu uništenog obdaništa „Dečja radost“.

Ovom prilikom MSD kompanija dovela je i preko 40 volontera koji na terenu pomažu opravku i radove na vrtiću, farbaju klupe, dečje sprave, koseći, sređujući dvorište...

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac rekao je da je rekonstrukcija vrtića prioritet opštine i da bez donatora ovaj posao teško da bi bio završen.
Foto: Fond B92
"Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji MSD koja ne samo da je dovela volontere već je donirala i sumu od 20.000 evra koja će preko Fonda B92 biti upotrebljena za završetak radova na centralnom objektu vrtića koji i najviše košta" - rekao je Milanović i istakao da radovi na rekonstrukciji vrtića idu predviđenom dinamikom i da će od septembra polovina mališana već moći da krene u vrtić, dok će cela rekonstrukcija biti završena do zime.
Foto: Fond B92
Iz kompanije Merck Sharp&Dohme (MSD) kažu da je za njih najvažnija stvar bila ne da doniraju novac već da pokažu saosećajnost, brigu i da svojim primerom i radom doprinesu da vrtić u Svilajncu što pre počne sa radom.
Foto: Fond B92
"Nadam se da će primer naše kompanije biti dobar primer i drugim kompanijama da se na ovakav ili neki sličannačin priključe obnovi jedinog vrtića u Svilajncu, koji je nažalost kompletno stradao u velikoj poplavi" - rekao je Predrag Gušić, direktor predstavništvaKompanije MSD Srbija.
Foto: Fond B92
Inače, preko Fonda B92 do sada je prikupljeno nešto više od polovine potrebnih sredstava za rekonstrukciju glavnog objekta vrtića, a ova donacija još jedan je primer društveno odgovornog poslovanja velikih kompanija, a sve sa ciljem da deca iz Svilajnca od jeseni dobiju svoje novo obdanište. Kompanija MSD u Srbiji posluje već 15 godina. U poslednjih 10 godina preko predstavništva MSD u Srbiji izdvojeno je vise od 8 miliona dolara za različite projekte društvene odgovornosti koji su se sastojali od donacija lekova zdravstvenim institucijama, pomoć ugroženim populacionim grupama, projekti podizanja standarda zdravstvenih usluga itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: