Rijad domaćin sastanka o Siriji

Saudijska Arabija biće domaćin sutrašnjeg sastanka ministara spoljnih poslova nekoliko arapskih država posvećenog sirijskom konfliktu.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

19:59

Default images

Sastanak je posvećen sve izrazitijoj pojavi islamskih ekstremista u toj zemlji, naročito grupe Islamska država (IS), najavilo je danas egipatsko ministarstvo spoljnih poslova.

Na tom sastanku, koji će biti održan u Džedi, učestvovaće ministri spoljnih poslova Egipta, Jordana, Katara, UAE i Saudijske Arabije, prenosi AFP.

U saopštenju egipatskog ministarstva se ističe da se jačanje IS ukazuje kako je "traženje političkog rešenja u Siriji potrebnije nego ikad".

IS je od juna izvela munjevitu ofanzivu i proglasila "kalifat" nad znatnim delovima Sirije i Iraka.

Saudijski ministar inostranih poslova Osama Nugali je za AFP rekao samo kako će se predstavnici "nekih arapskih država sastati sutra da bi razgovarali o nekim arapskim pitanjima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: