Smrtne kazne zbog ubistva policajca

Egipatski sud osudio je danas na smrt petoricu muškaraca zbog ubistva policajca na dužnosti u januaru, u crkvi u predgrađu Kaira.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

17:56

Default images

Osim za ubistvo policajaca, njih petorica su osuđena i za formiranje terorističke jedinice i planiranje napada na pripadnike policije i vojske.

Smrtne kazne, koje je izrekao krivični sud u pokrajini Giza, trebalo bi da budu potvrđene ili preinačene, u konačnoj presudi, 20. septembra, preneo je AFP.

Agencija podseća da militantne grupe često napadaju bezbednosne snage od kada je policija oštro reagovala protiv pristalica bivšeg islamističkog predsednika Mohameda Morsija, svrgnutog u vojnom udaru u julu 2013.

Od tada je ubijeno najmanje 1.400 Morsijevih pristalica, oko 15.000 je uhapšeno, a na stotine su osuđene na smrt u masovnim procesima, navodi Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: