Klif: Srpska lista u vladi Kosova

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ijan Klif u intervjuu za "Koha ditore" rekao da Srpska lista treba da bude u vladi Kosova, ali ne kao odlučujući faktor.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

11:48

Default images

Oko političke blokade koja trenutno koči formiranje kosovskih institucija ne treba da se pravi galama, rekao je britanski ambasador.

Klif je u intervjuu izrazio očekivanja da nakon odluke Ustavnog suda, kosovsku vladu očekuju veliki izazovi, kao što su ekonomski razvoj, dijalog sa Srbijom i evropske integracije.

U intervjuu "Kohi", Klif je kazao da bi bilo dobro da Srpska lista bude deo vlade Kosova, ali smatra da Srpska lista treba da čeka i da vidi kako će se odvijati pregovori oko formiranja nove vlade izmedju albanskih političkih partija i potom da odluči da se prikloni toj strani.

"Ne mislim da je dobro da Srpska lista bude odlučujući faktor za buduću vladu Kosova", kazao je Klif.

Govoreći o budućem dijalogu Beograda i Prištine, Klif je rekao da ne treba dozvoliti da Zajednica srpskih opština bude država unutar države.

Britanski diplomata je posebno zahvalio institucijama pravde na Kosovu oko preduzimanja mera protiv radikalizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: