Izgoreo "Depo", velika šteta

Veliki požar u tržnom centru "Depo" u Bulevaru kralja Aleksandra koji je izbio oko 8h, lokalizovan je. U požaru nema povređenih, ali je pričinjena velika šteta.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

08:44

Default images

Požar je zahvatio skoro celu zgradu, a krov se urušio. Prema informacijama Sektora za vanredne situacije povređenih i nastradalih nema.

Gust dim se tokom jutra nadvijao iznad tržnog centra u kome se prodaje garderoba, miris paljevine se širio Beogradom, a materijalna šteta je velika. Srećom, kako je radno vreme od 9h u Depou nije bilo ljudi u trenutku požara.

Na terenu je bilo 10 vatrogasnih vozila sa 33 vatrogasca koji su oko sat vremena gasili požar. Nema opasnosti od širenja plamena, a trenutno se radi na dogašivanju požara, javlja Studio B.

"Požar je ugašen, a sada je tu još deo vatrogasne ekipe koje će dežurati i danas i sutra jer je nagoreli materijal na podu i sada to treba pretresati, gasiti ukoliko gori u dubini materijala da ne bi došlo do aktiviranja novog požara", rekao je Zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragan Vićović

Za sada uzroci, kako kaže nisu poznati, a nakon saniranja objekta utvrdiće se uzroci požara. Međutim, prema prvim pretpostavkama, sumnja se na dotrajale, neispravne instalacije.

U požaru koji je izbio oko osam sati, potpuno je izgoreo krov i unutrašnjost tržnog centra.
Tanjug
Kako je javio RTS, niko nije zatražio pomoć lekarskih ekipa.

U "Depou" je bilo 160 radnji, a vlasnici kažu da je sva roba uništena. Kako javlja reporter Studia B, ispred "Depoa" se okupio broj vlasnika radnji koji su očajni zbog velikog materijalnog gubitka. Međutim, za sada nisu poznate razmere štete.

Branislav Ilić koji se pripremao da jutros dodje na svoju tezgu u Depou kaže da je sve uništeno i da se ne zna šta je izazvalo požar.

"Unutra ima 160 tezgi, zamislite da je svako ko ih je držao izdržavao bar tri člana porodice, ovo je velika šteta za sve nas", rekao je Branislav Tanjugu. Kako kaže, sve što je imao bilo je u Depou i sada ne zna kako će plaćati porez i firmarinu udući da je i do sada to otežano činio. "Nekada od devet ujutru do dva popodne niko ne udje da kupi ništa, kupovna moć je opala, a sada jos i ovakva šteta..", rekao je Ilić.

Dušan Knežević, takodje, jedan od zakupaca tezge kaže da se vlasnici tezgi pretpostavljaju da su uzrok loše instalacije. "Sve što smo unutra imali je uništeno, roba je izgorela, a sa gradskim čelnicima ćemo razgovarati i nastojaćemo da se dogovorimo o što bržoj rekonstrukciji i sanaciji objekta jer od rada u ovom objektu zavisi najmanje 1.000 ljudi", kaže Knežević.

On je zabrinut jer su i on i njegove kolege sada ostali bez posla i primanja i nadaju se da će imati podršku od grada da se "Depo" obnovi.
Tanjug
Nakon prekida, saobraćaj na Bulevaru kralja Aleksandra ponovo funkcioniše u oba smera.

Tramvajski saobraćaj je prethodno bio obustavljen od Ruzveltove do Ustaničke ulice, a u veći deo Bulevera kralja Aleksandra na tom potezu je bio zatvoren i za putnička vozila.

Gust dim je kuljao iznad tržnog centra u kome se prodaje garderoba, a miris se osetio i u okolini.

Željko Milković, v.d direktor GSP "Beogrаd” kaže da u požaru nema štete na opremi GSP-a, a da će uzrok požara biti naknadno utvrđen.

"Nаjvаžnije od svegа je dа niko nije povređen, а opremа i mehаnizаcijа GSP-а iz trećeg objektа, u kome su bilа vozilа zа servisirаnje šinа i аlаti je izvučenа nа vreme i nа njimа nemа nikаkvog oštećenjа i štete. Rаdi o prostorimа kojа se iznаjmljuju JKP 'Grаdske pijаce', а svi objekti su osigurаni u osigurаvаjućem društvu 'Dunаv', koje pokrivа svu štetu. Uzrok požаrа se zа sаdа još ne znа, i biće utvrđen istrаgom nаdležnih", rekаo je Milković u pisanoj izjavi. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: