Olujno nevreme u BG, Mačvi, RS...

Olujno nevreme pogodilo je područje Beograda, a dve osobe su lakše povređene. Grad veličine jajeta padao u Mačvi. I u RS večeras nepogode.

Izvor: B92, RTS

Subota, 23.08.2014.

20:10

Default images

Olujno nevreme od 20.30 do 21 sat zahvatilo je područje grada Beograda – teritoriju opština Grocka, Voždovac i Rakovica. Oboreno je nekoliko stabala i oštećeno više putničkih vozila. Dve osobe su lakše povređene, saopštio je MUP.

Oko 20 časova, nevreme praćeno gradom zahvatilo je deo Kolubarskog okruga. Najviše je pogođen deo teritorije opštine Ub, i to mesta: Pambukovica, Tulari, Novaci, Kalinovac i Sovljak.

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je i teritoriju opština Koceljeva i Krupanj (Donje Crniljevo, Galović, Gradojević, Ćukovine, Goločelo, Kamenica, Ljutice, Subotica, Bresnica, Zukve i Koceljeva, MZ Kostajnik, Cerova, Dvorska, Zavlaka i Mojković). Značajna šteta pričinjena je na objektima, vozilima i usevima. Većih kvarova na dalekovodima nema, dok se manji kvarovi na niskonaponskoj mreži otklanjaju po prijavi građana, saopštio je MUP.

Olujno nevreme, praćeno krupnim gradom, pogodilo je opštinu Gračanica u Tuzlanskom kantonu, Doboj, Zvornik i Bijeljinu.

U Gračanici je padao grad veličine jajeta i zbog obilnih padavina ponovo su se izlili lokalni vodotokovi i poplavili stambene i poslovne objekte, prenela je Fena.

Kako je navela RTRS, kiša i grad pogodili su i područje Doboja, gde je padao grad veličine oraha.

Mnoge ulice su posle toga, zbog podzemnih voda i zapušenih kanalizacionih odvoda, bile neprohodne za saobraćaj, a poplavljeni su i podrumski prostori.

Nevreme je pogodilo i Petrovo, gde je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima.

.

Putevi Srbije: Pažljivo vozite

"Putevi Srbije" apelovali su večeras na učesnike u saobraćaju da voze pažljivo zbog lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i gradom, posebno u Podrinju, Mačvanskom i Sremskom okrugu.

Apeluje se na vozače da poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

U saopštenju se navodi da je iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljeno da će se pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom, premeštati iz Podrinja na severoistok preko Mačvanskog i Sremskog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: