Leskovac: Uskoro voda iz novih cevi

Oko 100.000 stanovnika Leskovca i okoline uskoro će piti vodu iz novih vodovodnih cevi.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

16:25

Default images

Zamena starih cevi od kancerogenog azbesta u punom je jeku ali gradjani su zabrinuti što te cevi od opasnog materijala ostaju i dalje u zemlji.

Leskovačke ulice se ubrzano kopaju a u kanale se postavljaju vodovodne cevi od nerdjajućeg čelika i propilena. U Leskovcu ima 60 kilometara cevi a biće zamenjeno 40 kilometara. Radnici kažu da brzo rade zamenu jer ne moraju da vade stare azbestne cevi.

Gradjani koji su više od 50 godina pili vodu iz azbestnih cevi zadovoljni su što se najzad menjaju ali i zabrinuti što ostaju u zemlji.

Vodovodnom mrežom u Leskovcu gazduje Javno komunalno preduzeće Vodovod a u prvoj fazi do sredine oktobra biće zamenjene cevi u 14 ulica.

"Zamena azbestnih cevi u Leskovcu koštaće 5,5 miliona evra a novac su obezbedili Vlada Srbije, nemačka razvojna banka KFW i grad Leskovac i Javno preduzeće Vodovod", kaže Ljubiša Rašić šef gradilišta.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: