Na Horgošu se čeka oko dva sata

Zadržavanja motornih vozila na granicnim prelazima između Srbije i Mađarske iznose najviše dva sata, pokazuju informacije mađarske policije.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

09:36

Default images

Prema informacijama na internet sajtu mađarske policije, zadržavanja na granićnom prelazu Horgoš - Reske su dva sata na ulazu u Mađarsku, odnosno pola sata na izlazu iz ove zemlje, dok je zadržavanje za teretna vozila na izlazu iz Mađarske takođe dva sata.

Na alternativnom, zajednickom prelazu Bački Vinogradi - Ašothalom, zadržavanja na ulazu u Madjarsku iznose sat vremena, dok na ulazu u Srbiju nema vecih zadržavanja.

Većih zadržavanja, po podacima madjarske policije, nema na prelazima Bajmok - Bacalmaš, Tisasiget - Đala, kao ni na prelazu Kelebija - Tompa.

AMSS: Apel vozačima da koriste manje prelaze

Na graničnim prelazima Srbije vreme čekanja varira, od četrdesetak minuta na Gradini do nekoliko sati na Batrovcima zbog povećanog broja automobila koji ulaze i izlaze iz zemlje, a nadležni apeluju na vozače da koriste manje prelaze.

Na Batrovcima ka Hrvatskoj, na izlazu iz zemlje se čeka više sati dok se na ulazu u Srbiju iz Bugarske, na prelazu Gradina čeka oko 40 minuta, rekla je Tanjugu Marija Tasić iz Operativnog centra.

Ona je navela, i da se na Horgošu, po najnovijim podacima na izlaz iz zemlje ka Madjarskoj čeka oko 40 minuta a na Kelebiji oko sat vremena

"Zbog velikog broja vozila na putevima vreme čekanja na glavnim graničnim prelazima se menja iz sata u sat i zato apelujemo na vozače da koriste manje prelaze", rekla je ona.

Prema njenim rečima, povećane frekvencije saobraćaja i na pojedinim naplatnim rampama je dovela do manjih zastoja - od 20 do 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: