DS: PS posredno kritikuje Vučića

DS smatra da je Pokret socijalista saopštenjem da Bojan Pajtić hoće apsolutnu vlast u stvari kritikovao Aleksandra Vučića. PS odgovorio: Raspišite izbore.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

13:30

Default images

DS tvrdi da građani Srbije dobro znaju da u Srbiji samo premijer Srbije"ima apsolutnu vlast", te da su svedoci da niko ne može da proveri šta se i kako dogovara "tajnim i protivzakonitim ugovorima koje on (premijer) i njegova kamarila potpisuju".

Demokrate navode i da pohvaljuju "svaki pokušaj Fan kluba Mire Marković da - makar i preko ledja DS - kritikuju samovlašće i tajne ugovore srpskog autokrate mekog srca".

"U znak podrške, DS će Pokretu socijalista ustupiti prostorije svoje čajne kuhinje za narednu skupštinu tog kluba. Besplatno", zaključuje se u saopštenju.

Pokret socijalista saopštio je juče da nije iznenadjen odbijanjem predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da ostavi svoje stranačke interese po strani i udje u koncentracionu vladu.

Oni tvrde i da Pajtić neće promenu Vlade i izbore, ali da hoće apsolutnu vlast

PS: Razumljiva nervoza - raspišite izbore

Pokret socijalista odbacio je danas kritike Demokratske stranke u vezi koncentracione vlade u Vojvodini i ponovo pozvao demokrate da raspišu pokrajinske izbore kako bi gradjani odlučili kome će ukazati poverenje.

Pokret socijalista, čiji je lider Aleksandr Vulin, smatra i da je predsednik DS Bojan Pajtić "nervozan kao da nije bio na tronedeljnom odmoru" .

Reagujući na stav DS koja smatra da je PS ranijim saopštenjem da Pajtić hoće apsolutnu vlast u stvari kritikovao premijera Aleksandra Vučića koji, tvrde demokrate, "jedini ima apsolutnu vlast u državi", PS navodi da je Pajtićeva nervoza razumljiva.

PS u saopštenju taj stav obrazlože time što se "Razvojnom bankom i Razvojnim fondom sada bavi policija pa se odgovori na pitanja o kradji i pljacki već naziru".

Pokret socijalista, nazivajući Pajtića "fanom kluba Milana Paroskog, preko cije partije je i postao clan DS" navodi i da je Pajtić " i inace veoma osetljiv, kada se pomenu izbori ili promene".

Ta stranka se u saopštenju zahvalila DS "na nudjenju čajne kuhinje u DS", uz napomenu da "nije u redu da nudite ono sto nije vase".

"Neka DS najpre plati dugove koje je napravila za poslovni prostor i dugove za kampanju kojim je ojadila tolike medije, pa kada se razduži i kada po zakonu o restituciji pravim vlasnicima vrati vilu u Krunskoj koju decenijama koristi onda neka nudi sve što preostane, a sumnjamo da će ostati i čajna kuhinja", navodi PS.

Ta stranka, kako se navodi u saopštenju, "poziva DS da raspiše pokrainske izbore i da tako sačuva apsolutnu vlast" poručivši da "gradjani odluče koliko će ko imati vlasti, pitajte ih na izborima...".

DS je u prethodnom saopštenju pohavlio "svaki pokušaj Fan kluba Mire Marković da - makar i preko ledja DS - kritikuju samovlašće i tajne ugovore srpskog autokrate mekog srca".

"U znak podrške, DS će Pokretu socijalista ustupiti prostorije svoje čajne kuhinje za narednu skupštinu tog kluba. Besplatno", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: