Tripoli:U moru se traga za 170 lica

Najmanje 15 osoba je stradalo, 16 je spaseno, a za 170 ilegalnih emigranata iz Afrike se traga nakon što se u vodama nedaleko od Libije prevrnuo brod.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.08.2014.

20:07

Default images

Najmanje 15 osoba izgubilo je život, 16 je spaseno a za još 170 njih se traga, pošto je brod sa ilegalnim imigrantima iz centralne i zapadne Afrike pronađen prazan u moru nedaleko od obale glavnog grada Libije, Tripolija, javio je AFP, pozivajući se na obalsku stražu.

"Tragamo za 170 afričkih putnika drvenog broda koji su nestali u moru u oblasti Guarakouzi", približno 60 kilometara istočno od Tripolija, izjavio je predstavnik straže Abdelatif Mohamed Ibrahim francuskoj agenciji.

"Nekoliko milja od obale pronašli smo ostatke broda na kom je bilo približno 200 imigranata", dodao je on.

Prema rečima Ibrahima, obalska straža nema resursa za potragu za nestalima, i jedino joj je na raspolaganju jedan patrolni čamac.

AFP navodi da je pronađeno beživotno telo deteta, koje je imalo pojas za spasavanje.

Predstavnik obalske straže nije mogao da pruži više detalja o nacionalnosti žrtava i preživelih, dodajući da "izgleda da među njima ima Somalaca i Eritrejaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: