Kijev: Ubijeno oko 100 pobunjenika

Ukrajinske oružane snage saopštile da su nanele težak poraz proruskim snagama usmrtivši pritom stotinak njihovih pripadnika, prenela je agencija AP.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

10:16

Default images

Zvaničnici ministarstva odbrane rekli su da su vladine snage uništile 11 raketnih sistema tipa "grad", tri tenka i pet oklopnih vozila tokom borbi u okolini grada Snižnjija. Takođe navode da su ubili oko 100 pripadnika proruskih snaga.

Ove tvrdnje nisu mogle da budu potvrdjene, navodi AP dodajući da su Ukrajinci i ranije iznosili preuveličane procene.

Taktika vlade odnedavno počiva na granatiranju pozicija proruskih snaga, mada te granate često promaše cilj i pogadjaju stambene četvrti.

U medjuvremenu, proruske snage su danas saopštile da su zauzele dva naselja zapadno od Snižnjeg i zarobile 13 ukrajinskih vojnika, medju kojima su tri oficira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: