Da li Tači kupuje mandate?

Pojedini prištinski mediji spekulišu večeras da je Ustavni sud dao vremena Hašimu Tačiju za kupovinu mandata.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.08.2014.

23:25

Default images

Iako je Ustavni sud Kosova obavestio javnost da će o detaljima odluke o izboru predsednika Skupštine obavestiti sve strane i na sajtu objaviti detalje odluke, to se večeras nije desilo, a pojedini mediji spekulišu da se radi o vremenu koje bi trebalo Tačiju da omogući kupovinu mandata, prenose mediji u Prištini.

Prema mišljenju nekih analitičara, ovakav postupak Ustavnog suda ostavlja prostor za razna tumačenja, koja potom, izazivaju različite komentare.

Potpresednik Alijanse za Budućnost Kosova Ardian Đini, najdirektiniji je u tumačenju novonastale situacije, a za Javni servis RTK rekao je da koalicioni blok DSK-ABK-IK neće promeniti stav i osvrnuo se oko pisanja u nekim medijima da se Tači sprema za kupovinu poslanika, ocenivši da je to ''čista laž'' dodavši da je i to krivično delo koje se sankcionise.

"Sama činjenica da pričaju o kupovini poslanika i davanja mita što je sankcionisano krivičnim zakonom govori da su deo kriminalizacije, i zbog toga moraju da odu sa vlasti'', rekao je Đini.

On je za RTK ocenio da sama činjenica da ne žele da idu sa vlasti nije samo zbog ministarskih funkcija, nego je to odnos koji imaju sa organizovanim kriminalom koji ne želi da ''pusti državu''.

Konačna odluka Ustavnog suda se i dalje očekuje, i bez obzira na sve, kako je dodao, narod će naći put da vrati demokratiju na Kosovu, dodao je Đini.

Prema njegovom mišljenju, DPK ne želi da se skloni, pa čak i kada Ustavni sud postaje deo tog scenarija.

''Svakome na Kosovu obećavamo da je narod nasao put da uspostavi demokratiju", rekao je Đini za RTK, a preneli svi prištinski mediji.

Đini je dodao da sve to ostavlja velike dileme da se nijedna ambasada na Kosovu, kao ni predstavnici međunarodnih organizacija do ovog trenutka nisu oglasili u vezi sa obaveštenjem o odluci Ustavnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: