Osposobljena pruga Beograd - Bar

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar, između stanica Zeta i Golubovci, normalizovan je, a vozovi saobraćaju dizel vučom.

Izvor: Beta

Petak, 22.08.2014.

13:29

Default images

Železničke Infrastrukture Crne Gore očekuju da će do kraja dana biti uspostavljen saobraćaj elektro vučom, a u 11,30 sati prevučen je dizel vučom brzi voz iz pravca Beograda za Bar.

Zbog popravki i raščišćavanja pruge okazani su neki lokalni vozovi.Na tom delu pruge Beograd-Bar, u Crnoj Gori je zbog nevremena u petak ujutru palo drvo i pokidalo oko 460 metara kontaktne mreže.

Potparolka Železničke Infrastrukture Mirjana Vujović rekla je za crnogorske medije da su ekipe izašle na teren i preduzimaju sve neophodne radnje kako bi se kolosek što pre osposobio za redovan i bezbedan saobraćaj.

Ona je dodala da su oštećenja na kontaktoj mreži velika.

"Totalno je oštećeno pet konzola, tri delimično, oštećeno je 16 izolatora, dva noseća stuba u dužini od 460 metara", precizirala je Vujović.

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar bio je prekinut više od šest sati u Crnoj Gori zbog oštećenja elektro-mreže za pogon lokomotiva. Ekipe popravljaju mrežu na koju je palo drvo i pokidalo skoro 500 metara kabla u mestu Golubovci kod Podgorice, potvrđeno je iz Železnice Crne Gore.

Železnica je autobusima prevozika putnike koji su bili u vozu u stanici Golubovci.

Crnu Goru je u noći između četvrtka i petak pogodila jaka kiša s jakim vetrom i gradom, zbog čega je nekoliko primorskih gradova satima bilo bez struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: