Pomozimo Milošu da nastavi lečenje

Miloš Stojanović je do sada imao tri operacije, potrebna mu je posebna nega, a njegovi roditelji strahuju da će ostati bez krova nad glavom jer nemaju za kiriju

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

21:26

Default images

Jasmina i Goran Stojanović, poreklom iz sela Međare, žive u jednosobnom, iznajmljenom stanu u Prokuplju zajedno sa obolelim sinom Milošem (18) koji je do sada imao dve operacije tumora vilice i jednu operaciju noge.

Roditelji su bez posla, i strahuju da će ih za koji dan stanodavci izbaciti na ulicu. Otac Goran nedavno je ostao bez posla u jednoj piceriji. Žive od socijalne pomoći koja iznosi 10.000 dinara.

Miloš je do sada imao tri operacije i potrebna mu je posebna nega, ali i jaka ishrana, s obzirom na to da ima nedostatak kalcijuma, ali njegovi roditelji ne mogu ni to da mu priušte svakodnevno.

Kuća u selu Međare je neuslovna za život, a zbog čestih lekarskih pregleda preselili su se u Prokuplje.

Kada je imao samo osam godina, urađena mu je operacija tumora vilice koja je trajala sedam sati. Danas, Miloš Stojanović ima 18 godina, vrlo dobar je učenik trećeg razreda Tehničke škole “15. maj“ iz Prokuplja, a njegova borba za život i dalje traje.

Nemoć, besparica i očaj učinili su da putem medija apeluju na sve dobre i humane ljude, koji su u mogućnosti, da im pomognu jer, kako navode, sami to više ne mogu.

Čitavu deceniju roditelji se bore sa opakom bolešću svog sina. Prva operacija urađena je 13.10.2004. godine na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju na VMA u Beogradu, kada mu je odstranjen tumor sa jedne strane vilice. Od tada, pa sve do 2013. godine, Miloš je redovno posećivao kliniku zbog neophodnih kontrola, kada mu je u martu iste godine, otkriven tumor i na drugoj strani vilice. Polovinom aprila, primljen je u bolnicu ali ubrzo i vraćen kući. Nakon mesec dana, 20. maja, operisan je uz lokalnu anesteziju.

Međutim, jedna nesreća nikada ne ide sama. Kada je imao 12 godina, pao je u dvorištu porodične kuće i polomio nogu. Tada je utvrđeno da Miloš ima i nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive. U februaru 2010. godine urađena je višečasovna operacija kada mu je ispod i iznad desnog kolena postavljeno metalno ojačanje.

Još jedan od razloga zašto su Milošu potrebni pristojni uslovi za život je taj što svoje fiziološke potrebe, zbog ugrađenih pločica i šrafova, ne može da obavlja na standardan način.

Majka Jasmina javila se našoj redakciji sa molbom za pomoć. Njemu su potrebna sredstva ne samo za nastavak adekvatnog lečenja, nego i za krov nad glavom.

Ukoliko ste u prilici, ovoj porodici možete pomoći na sledeći način:

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanović:
Agricole banka
330-4700100324934-62

Za uplate iz inostranstva – evo upustva:

Instructions for customer transfers

EUR correspodent is:

AGRIFPP-Credit Agricole Paris
Acc. With Institution: 57A
MEBARS22
CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficiary: 59:
IBAN RS35330473020129756036
Milos Stojanović
Donja Konjuša BB
Serbia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: