Tadić se izvinio makedonskom narodu

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da oseća krivicu jer se nije izvinio makedonskom narodu zbog prisustva srpske žandarmerije u toj državi.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

14:47

Default images

Predsednik Nove demokratske stranke je prisustvovao završnici Ohridskog letnjeg festivala, a istakao je i da se kao predsednik Srbije zalagao za rešavanje spornih pitanja.

“To nije bilo sjajno iskustvo za makedonski narod. Evo, upravo zato, kao bivši predsednik, želim da uputim svoje izvinjenje i da popravim tu grešku koju sam tada napravio“, rekao je Tadić u izjavi za skopsku TV Sitel.

Uveren da to može doprineti približavanju dva naroda, Tadić se posebno založio za rešenje odnosa Srpske pravoslavne crkve i kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

Tadić je rekao da jepribližavanje važno, jer su Srbija i Makedonija povezane ne samo istorijski, već da ne postoji tačka u kojoj nisu prisutne jake veze dva naroda.

"Imao sam priliku da razgovaram sa naučnicima, istoričarima, a ne samo sa političarima. Neki od njih su mi rekli važne stvari i ja se osećam krivim zato što se, kada sam bio predsednik Srbije, nisam izvinio makedonskom narodu zbog prisustva srpske žandarmerije u Makedoniji", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: