SDA: Religijski šovinizam u Gazi

Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio da je u pojasu Gaze na snazi religijski šovinizam i da Ujedinjene nacije moraju više učiniti da zaštite narod u Palestini.

Izvor: Beta

Petak, 22.08.2014.

11:43

Default images

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) je nakon sastanka sa otpravnikom poslova Ambasade Palestine Abdelom Rahimom Kaledom i konzulom Talalom Elzikom kazao da su Bošnjaci u Sandžaku u prethodne 24 godine preživljavali slične torture tadašnjih režima.

Ugljanin je naglasio da će poslanici SDA Sandžaka tražiti da Skupština Srbije osudi agresiju Izraela nad palestinskim narodom i pozove na povlačenje izraelskih snaga, te da se omogući obnavljanje porušenih kuća kao preduslov za mirovne razgovore.

Kako se navodi u saopštenju stranke, Otpravnik poslova Palestinske Ambasade Abdel Rahim Kaled se zahvalio na "podršci koju SDA Sandžaka pruža u cilju zaštite nevinog civilnog stanovništva u Palestini".

On je istakao da je pojasu Gaze do sada poginulo više 2.000 ljudi, a medju njima i 560 dece.

Otpravnik je izjavio da se sistematski uništavaju kuće, škole i drugi infrastukturni objekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: