Bivši rumunski premijer na slobodi

Rumunski sud odlučio je da pusti na slobodu bivšeg premijera Adrijana Nastasea koji je odslužio trećinu od četiri i po godine zatvorske kazne za korupciju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

22:46

Default images

Nastase će sutra biti pušten na slobodu, u zatvoren je za primanje mita, a odluka o njegovom privremenom puštanju iz zatvora zasnovana je na rumunskom zakonu prema kojem osudjenici stariji od 60 godina mogu biti pušteni posle trećine vremena ukoliko su osudjeni na manje od 10 godina zatvora, prenela je agencija Rojters.

Slučaj Nastase datira od 2006. godine, kada su on i njegova supruga optuženi za uzimanje 630.000 evra mita i za zloupotrebu premijerske funkcije od 2002. do 2004. godine.

Nastase je osudjen posle snažnog pritiska EU na Rumuniju koja je zahtevala od svoje nove članice da pokaže posvećenost borbi protiv korupcije na najvišem nivou vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: