Tuniski ribari spasli 74 imigranta

Tuniski ribari spasli su 74 imigranta koji su pet dana plutali u gumenom čamcu, pošto su isplovili s libijske obale u pokušaju da se domognu obale Italije.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

21:20

Default images

Imigranti iz Bangladeša, Gane, Liberije, Nigerije i Togoa krenuli su iz luke Tadžura u blizini Tripolija, rekao je zvaničnik Crvenog polumeseca Mongi Slim za agenciju AFP.

Međutim, jedan od spasenih imigranata iz Bangladeša rekao je da su krenuli iz libijske luke Zvara ka Italiji i da ih je uhvatila oluja usred Sredozemnog mora.

Prema njegovim rečima, već im je ponestajalo hrane i vode kada ih je primetio tuniski ribarski brod i prebacio ih do obale.

Novinar AFP naveo je da su spaseni imigranti bili u stanju ekstremnog umora kada su iskrcani u luci Zarzis na jugu Tunisa, gde su ih ekipe hitne pomoći preuzele.

Potencijalni imigranti često pokušavaju da s obale Tunisa ili Libije stignu na ostrvo Lampeduza u Italiji, u "klimavim" brodovima ili čamcima i na stotine je izgubilo život, a da se nije domoglo evropskog tla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: