Pušten doktor lečen od ebole

Doktor Kent Brentli koji je lečio obolele od ebole u Zapadnoj Africi, i tada se sam zarazio ovim virusom, pušten je iz bolnice, javio je AP.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

19:12

Default images

Najmanje jedan od dvoje američkih medicinskih radnika koji su pružali pomoć obolelima od ebole u Zapadnoj Africi i tamo i sami oboleli, danas će biti otpušten iz bolnice u Atlanti, saopštila je ranije danas Elison Geist, portparolka organizacije za pomoć Samaritan purs, za koju su radili.

Predsednik ove organizacije Frenklin Grejam je danas objavio saopštenje u kojem se kaže kako se dr Kent Brentli oporavio, dok su u atlantskoj Univerzitetskoj bolnici Emori održali konferenciju za novinare, prenosi AP.

Kent Brentli i druga obolela Nensi Rajbol su dopremljeni iz Liberije u SAD ranije ovog meseca i bili su na specijalnom tretmanu u odeljenju za izolaciju pomenute bolnice.

U tekućoj epidemiji ebole u Zapadnoj Africi dosad je umrlo 1.350 osoba, dok se broj obolelih procenjuje na više od 2.200.

Bolest se prenosi direktnim kontaktom sa telesnim tečnostima obolelih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: