Pentagon: Spasilačka misija propala

Vojska SAD pokušala je da izvede operaciju spasavanja američkih talaca koje u zatočeništvu drži Islamska država u Siriji, ali nije uspela da ih pronađe.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

09:18

Default images

"Ta operacija je obuhvatala akcije iz vazduha i s kopna i bila je usmerena na određenu mrežu otmičara u okviru ISIL-a (Islamske države u Iraku i Levantu, sada poznatije kao Islamska država), navodi se u saopštenju Pentagona.

"Nažalost, misija nije bila uspešna, jer se taoci nisu nalazili na odredjenoj lokaciji", dodaje Pentagon u saopštenju.

Kako je saopštila saradnica predsednika Baraka Obame za borbu protiv terorizma, Lisa Monako, Obama je odobrio misiju početkom leta, preneo je Rojters.

Saopštenje Pentagona usledilo je dan pošto su džihadisti iz Islamske države objavili video snimak na kom se vidi kako, u znak odmazde za vazdušne napade SAD u Iraku, odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju (40), koji je nestao u Siriji pre skoro dve godine.

Foli je nestao na severu Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju "Global Post".

Na kraju snimka prikazan je i još jedan zarobljenik, identifikovan kao američki novinar Stiven Sotlof, a ekstremisti su upozorili da njegova sudbina zavisi od sledećeg poteza predsednika Baraka Obame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: