KOA: Nije ubijen naš agent u Siriji

Kosovska obaveštajna agencija (KOA) odbacila je kao netačno pisanje medija na Kosovu da je u Siriji ubijen jedan njen agent koji se nalazio na tajnom zadatku.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

17:12

Default images

"Vest koja je data o tom pitanju nije tačna. Garantujemo građanima da KOA izvršava svoje zadatke na vrlo profesionalan način i ima dovoljno kapaciteta da se uspešno suoči sa svim izazovima koji se mogu pojaviti tokom ostvarivanja ustavnog i zakonskog mandata", navodi se u saopštenju KOA.

KOA je navela da objavljivanje takvih, kako se navodi, neistinitih i osetljivih vesti predstavlja neprofesionalni novinarski pristup, a može naneti štetu bezbednosnim interesima Kosova.

List "Koha ditore" juče je objavio da je jedan agent KOA, koji je ubačen među džihadiste u Siriji, otkriven i ubijen početkom godine, vrlo brzo nakon ubacivanja u redove tih terorističkih snaga.

Različiti izvori na koje se taj list pozvao, uključujući i KOA, su naveli da je agent regrutovan nakon uključivanja Albanaca u rat u Siriji.

Izvori iz KOA su rekli da on nije bio dobro tretiran od službe, da je ostavljen bez podrške, pomoći i potrebnih upustava kako da postupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: