Čestitke Vojnom muzeju

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković čestitali su zaposlenima u Vojnom muzeju Dan te ustanove, 22. avgust.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

18:36

Default images

"Tradicija duga više od 130 godina i činjenica da ste u najtežim vremenima uspeli da sačuvate srpsku baštinu čini ovaj dan još vrednijim", naveo je Gašić u čestitki.

On je istakao i da su pripadnici te ustanove "uz čuvanje od zaborava slavnih trenutaka naše istorije, koji su utemeljili srpsku državnost, doprineli zaštiti i predstavljanju naše kulturne baštine".

"Izložbama povodom državnih i vojnih praznika i međunarodnom saradnjom kojom ste svetu predstavili našu kulturu i tradiciju, pokazali ste kako se neguje nacionalni duh i tradicija", naveo je Gašić, u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Diković je istakao da od osnivanja, ukazom kneza Milana Obrenovića iz 1878. godine, taj muzej zazuzima prestižno mesto među ustanovama kulture u Srbiji i pruža značajan doprinos negovanju tradicija u Vojsci Srbije.

"Čestitam vam praznik, sa željom da i ubuduće postižete uspehe u realizaciji planiranih projekata iz oblasti kulture i tradicije", naveo je Diković u čestitki, prenela je Vojska Srbije na svom sajtu.

Vojni muzej u Beogradu obeležiće sutra svoj dan, 22. avgust i 136 godine postojanja, u znak sećanja na isti datum iz 1878. kada je knez Milan Obrenović ukazom osnovao tu instituciju.

U okviru obeležavanja Dana Vojnog muzeja, 22. avgusta na Kalemegdenu će biti otvorena izložba "Pukovske i dobrovljačke zastave iz Velikog rata" čiji je autor Anđelija Radović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: