Štrajk USPRS prvog školskog dana

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) jedina će organizovati štrajk prvog dana školske godine, 1. septembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

17:26

Default images

Ostala tri reprezentativna sindikata će sačekati rebalans budžeta da vide da li će prosvetari biti izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru.

Ovo je odlučeno na zajedničkom sastanku predstavnika Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Članica predsedništva USPRS Jasna Janković rekla je Tanjugu da taj sindikat ne odustaje od jednodnevnog štrajka upozorenja, koji je zakazan za 1. septembar, i od protesta koji će biti održan na Trgu Nikole Pašića.

U Uniji traže da se uredi javni sektor, uvedu platni razredi, pa tek onda da se radi na smanjenju plata, a ne da se, kako kažu, u ovako haotičnom stanju svima oduzima određeni procenat.

Jankovićeva smatra da se u prosveti radi "trapava racionalizacija" i da u sistem stalno ulaze novi ljudi, a da je dece sve manje.

"U Srbiji 76.000 ljudi nosi dnevnik, a od toga 35.000 nema punu normu. Mi idemo ka još većem apsurdu, da skoro polovina prosvetnih radnika neće imati punu normu", rekla je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: