BNV ne da privatizaciju TV Tutin

BNV podseća, povodom najavljene privatizacije, da je TV Tutin proglašena za "ustanovu od posebnog značaja za Bošnjake u Srbiji".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

19:44

Default images

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) u tehničkom mandatu danas je uputilo Agenciji za privatizaciju zaključke Vlade Srbije o prekidu privatizacije TV Tutin iz 2006. godine kao i svoju odluku iz januara ove godine o proglašavanju te medijske kuće "za ustanovu od posebnog značaja za Bošnjake u Srbiji".

Upućeno je i pismo o namerama opštine Tutin, od 18. avgusta ove godine, o prenošenju osnivačkih prava TV Tutin na BNV.

U saopštenju informativna služba BNV se podseća da je privatizacija Javnog informativnog preduzeća "Informativni centar Tutin", prekinuta pre osam i po godina jer "emituje program na jeziku nacionalne manjine".

U januaru ove godine ovaj Nacionalni savet Bošnjaka je TV Tutin proglasio je "za ustanovu od posebnog značaja za bošnjačku nacionalnu zajednicu".

Pre tri dana opština Tutin, koja je vlasnik ove TV, objavila je pismo o namerama da osnivačka prava prenese na BNV u tehničkom mandatu "radi zadovoljenja interesa u oblasti informisanja bošnjačke nacionalne zajednice" .

U saopštenju se još navodi da će predsednik BNV Esad Džudžo, predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević i predstavnik zaposlenih TV Tutin "zaključiti ugovor o prenošenju osnivačkih prava i o međusobnim pravima i obavezama.Time će pripadnici bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji dobiti jedinu televiziju na svom maternjem jeziku" - zaključuje se u saopštenju.

TV Tutin se našla na spisku 502 preduzeća za privatizaciju koji je objavila Agencija za privatizaciju.

Tutinska televizija ima dozvolu za emitovanje programa na lokalnoj frekvenciji. Osnovana je 2001.godine i ima 15 zaposlenih.

Na sajtu Agencije za privatizaciju, osim osnovnih podataka, nema detalja o poslovanju, finansijskog izveštaja i SWOT analize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: