DS i SNS o vlasti u Vojvodini

Vojvođanski odbor DS optužio je SNS da stvara političku krizu u Vojvodini, jer pokušava po svaku cenu da uđe u vlast. SNS: Sramna želja Pajtića za foteljom.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

13:58

Default images

DS je u saopštenju naveo da naprednjaci sa svojih 25 poslanika, koliko su osvojili na izborima za Skupštinu Vojvodine 2012. godine, pokušavaju da naprave skupštinsku većinu bez DS-a, koji je tada osvojio 59 mandata.

"Sama činjenica da SNS izlazak iz te krize koju sama stvara uslovljava svojim ulaskom u vlast govori više o karakteru te stranke. Njima je ulazak u vlast važniji od funkcionisanja pokrajinskih institucija", ocenjuje se u saopštenju.

DS je optužio SNS i da za njih nema većeg interesa od "pozicioniranja stranačkih kadrova".

SNS: Sramotna želja Pajtića da ostane u fotelji

Srpska napredna stranka ocenila je danas da je sramotno to što se Demokratska stranka i njen lider Bojan Pajtić upinju da po svaku cenu zadrže apsolutnu vlast u Vojvodini.

Nakon današnjeg saopštenja Demokratske stranke u kojem se SNS optužuje za stvaranje političke krize u Vojvodini sa željom da se po svaku cenu dokopa pokrajinske vlasti, naprednjaci podsećaju da upravo DS sa šest odsto glasova u Vojvodini pokušava da održi apsolutnu vlast.

"Sramno je da se šef vojvodjanskog režima, Bojan Pajtić, toliko panično upinje da i dalje ostane u premijerskoj fotelji. Očigledno je da Pajtić nije sposoban da se dogovori ni sa svojim potpredsednicima u kom pravcu ide DS i sa kim saradjuje, pa pre podne govore jedno, a popodne drugo, ujutro su protiv nekoga, a uveče sa njim, a, pritom, želi da nastavi da upravlja Vojvodinom, nekada najbogatijom srpskom regijom, koju je opljačkao i uništio", saopšteno je iz SNS.

Ta stranka poziva Pajtića da, "umesto što pokazuje svežu morsku boju i proziva one koji vredno rade za dobrobit Srbije", gradjanima odgovori na pitanja o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, o tome na koliko je sednica svoje vlade prisustvovao, šta je uradio, i kakve je rezultate postigao tokom decenije vladavine u Vojvodini.

DS: SNS po svaku cenu hoće da dođe na vlast u Vojvodini

Demokratska stranka navela je danas da ne razume potrebu SNS da po svaku cenu dođe na vlast u Vojvodini, čak i ako to podrazumeva koaliciju sa onima koje već tri godine u saopštenjima naziva "kriminalcima, hohštaplerima, lopovima, štetočinama, sramotom Srbije i najvećim zlom koje je Srbija ikada doživela".

"Njihova želja da uđu u vlast sa strankom o kojoj to govore samo pokazuje da je i to, kao i sve drugo što Srpska napredna stranka radi, puki marketing i populizam u pokušajima da se sakrije sopstvena nesposobnost", navele su demokrate u saopštenju.

"S obzirom na to da Demokratska stranka zaista misli, a i građani osećaju, da Srpska napredna stranka štetočinski vodi Srbiju smanjujući plate i penzije, povećavajući poreze i mimo zakona nudeći državna preduzeća i prirodne resurse stranim i domaćim tajkunima, naš stav ostaje da sa takvom strankom u vlasti nemamo šta da radimo", kaže se u saopštenju.

"Nema te uvrede koja će tu činjenicu promeniti", navela je DS.

SNS: Sve za dobrobit građana, pa i saradnja sa DS

Srpska napredna stranka saopštila je danas da uvek radi za dobrobit građana i da će učiniti sve da spreči dalje siromašenje i propadanje Vojvodine, pa makar to značilo i "iznuđenu, privremenu saradnju" sa onima koji su stvorili krizu u pokrajini.

"Učinićemo baš sve kako bi sprečili dalje siromašenje i propadanje Vojvodine i njenih stanovnika, pa makar to značilo i iznuđenu, privremenu saradnju sa onima koji su, sa samo šest odsto podrške birača, stvorili krizu u ovoj nekad najbogatijoj srpskoj regiji, pljačkajući je i uništavajući, a koji sada, iako ih Vojvođani više neće, grčevito pokušavaju da održe apsolutnu vlast", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci su, odgovarajući na saopštenje DS u kojem se navodi da ne razumeju potrebu SNS da po svaku cenu dođu na vlast - pa čak i u koaliciji sa onima koje godinama nazivaju "najvećim zlom Srbije", istakli da građani Srbije i Vojvodine odlično znaju ko ih je i kako doveo do granica krajnjeg siromaštva, a ko pokušava da sanira stanje u državi i privredi.

SNS, kako se navodi, i dalje čeka da lider DS Bojan Pajtić, sa svojih šest odsto podrške glasača, odgovori na pitanja o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, o tome na koliko je sednica Vlade Vojvodine prisustvovao i kakve je rezultate postigao.

"A pitanje svih pitanja jeste - zbog čega Bojan Pajtić beži od pokrajinskih izbora", zaključuju naprednjaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: