Hirošima: 39 stradalih u odronu

Najmanje 39 ljudi je izgubilo život, a sedam se vodi kao nestalo u velikom odronu koji je posle obilnih kiša zahvatio kuće u zapadnom japanskom gradu Hirošimi.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

20:15

Default images

Spasilački timovi pokušavaju da dođu do onih za koje se veruje da su zatrpani ispod blata posle noćašnjeg odrona brda, prenele su agencije.

Japanska služba za vanredne situacije je saopštila da je u odronu povređeno 15 osoba, od kojih dve teže.

Portparol policije u Hirošimi je rekao da bi broj poginulih mogao još da se poveća.

Na snimcima koje je objavio japanski javni servis NHK prikazani su spasioci kako pomoću konopaca iz policijskih helikoptera pokušavaju da izvade žrtve iz ruševina.
Foto: Beta/AP
Japanski premijer Šinzo Abe naredio je "integrisanu spasilačku operaciju, uz opreznost od mogućih daljih padavina" i zatražio je da se broj vojnika koji učestvuje u spasavanju poveća na nekoliko stotina.

Državna meteorološka agencija upozorila je na jake pljuskove u tom području, što povećava rizik od daljih klizišta na mestima na kojima već ima nekoliko tona blate.

"Otkrićemo šta je dovelo do ovoga i preduzećemo neophodne mere", rekao je japanskoj agenciji Kjodo gradonačelnik Hirošime Kazumi Macui.

Broj poginulih u odronu rapidno je porastao s četiri poginula, među kojima je bio dvogodišnji dečak, na 39, među kojima se nalazi i 53-godišnji spasilac koji je poginuo u naknadnom odronu nakon što je spasao pet osoba, saopštila je Agencija za upravljanje u slučajevima požara i prirodnih nepogoda.

Japan je poslednjih sedmica pogođen neuobičajeno jakim pljuskovima koji su izazvali više manjih klizišta i poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: