Nemačka protiv vojnog rešenja u UKR

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot istakao je da je zvaničan Berlin protiv vojnog rešenja u Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:58

Default images

"Svaki razgovor je bolji od vojnog sukoba“, naglasio je Rot povodom zahteva šefa ukrajinske diplomatije Pavela Limka za vojnom pomoći NATO i EU, dodajući da će Nemačka učiniti sve kako bi političkim rešenjem bilo zaustavljeno nasilje, prenela je novinska agencija APA.

Imajući u vidu dramatičnu situaciju, "svaki razgovor dragocen“, kazao je Rot komentarišući sastanak šefova diplomatija Nemačke, Rusije, Ukrajine i Francuske u nedelju u Berlinu.

On je preneo da je u tim razgovorima bila vidljiva promena stava Moskve i Kijeva.

Rusija i Ukrajina su odgovorne za uspostavljanje mira, podvukao je Rot dodajući da se mora sačuvati teritorijalni integritet Ukrajine i da se obaranje civilnog malejziskog aviona mora rasvetliti.

U Ukrajini, prema njegovim rečima, mora biti pokrenut proces nacionalnog dijaloga, u koji bi bili uključeni svi delovi zemlje, a od Rusije Rot zahteva obustavljanje podrške proruskim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: