Kurc upozorava na nov hladni rat

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc upozorio je danas, u vezi s ukrajinskom krizom, na opasnost od novog hladnog rata između Istoka i Zapada.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:43

Default images

On je, u izjavi agenciji APA, rekao da stoji iza odluke šefova država i vlada EU o sankcijama, ali je naglasio da treba raditi na dugoročnim rešenjima.

Novo blokovsko razmišljanje, prema njegovim rečima, treba da se izbegne.

"Moramo razmišljati i o prekosutra“, poručio je Kurc.

On je istakao da su šefovi diplomatija EU i dalje za diplomatsko rešenje, pri čemu je naglasio da se Austrija zalaže za jednu „strategiju izlaza“ i radi na izlazu iz krize, za šta je potrebno uključiti Rusiju.

Kurc je podvukao da se mora sprečiti da Ukrajina bude naterana da se odlučuje kako vojno, tako i ekonomski, između Istoka i Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: