U Fergusonu 47 uhapšeno zbog nereda

Policija saopštila da je uhapsila 47 osoba tokom protesta u Fergusonu, koji potresa nasilje zbog nedavnog ubistva crnog nenaoružanog tinejdžera Majkla Brauna.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

10:41

Default images

Zvaničnik policije Ron Džonskon je rekao da su demonstranti noćas bacali flaše napunjene vodom i urinom na policiju, zbog čega su oni intervenisali.

Džonson je rekao da se incident dogodio na samom kraju noćašnjih protesta, koji su pre toga bili mirni, prenela je agencija AFP, a policija je, kako je naveo, zaplenila i tri komada oružja.

Džonson je istakao da, za razliku od protesta održanog u ponedeljak uveče, demonstranti noćas nisu pucali iz oružja i policija nije upotrebila suzavac da bi ih rasterala.
Beta/AP
"Noćas smo videli drugačiju dinamiku", rekao je Džonson.

Prethodnih dana protesti su bili praćeni neredima, pljačkama, a pojedini demonstranti bacali su kamenice na policiju koja je na njih ispaljivala suzavac.

Američki državni tužilac Erik Holder posetiće danas Ferguson, gde je pokrenuta federalna istraga o eventualnom kršenju ljudskih prava u ubistvu 18. godišnjeg Brauna.

Braunova porodica traži da se policajcu Darenu Vilsonu (28) sudi za ubistvo, koji je, prema nalazima forenzičara, najmanje šest puta pucao u Brauna, uključujući i dva hica u glavu.

Porodica ubijenog tinedžera priprema se za sahranu koja će se održati u ponedeljak, saopštili su advokati Braunove porodice.
Beta/AP
.
Beta/AP
.
Beta/AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: