Ferguson:Miran protest nakon nereda

U predgrađu Fergusona, Sent Luisu, održan miran protest zbog ubistva crnog nenaoružanog tinejdžera Majkla Brauna, kojeg je upucao belac policajac.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

09:20

Default images

Iako je bilo bojazni od nereda posle još jednog ubistva crnog muškarca koji je nožem pretio policiji u tom predgradju, do toga nije došlo.

Prethodnih dana protesti zbog ubistva bili su praćeni neredima, pljačkama, pojedini demonstranti bacali su kamenice na policiju koja je na njih ispaljivala suzavac, prenela je agencija Rojters, koja je navela da je noćas policija naredila desetinama okupljenih da se razidju.

Istraga porote o ubistvu Brauna očekuje se da danas započne saslušanjem svedoka ubistva, prenela je agencija AFP.

Američki državni tužilac Erik Holder posetiće danas Ferguson, gde se odvija federalna istraga o eventualnom kršenju ljudskih prava u ubistvu 18. godišnjeg Brauna

Braunova porodica traži da se policajcu Darenu Vilsonu (28) sudi za ubistvo.

Vilson je, prema nalazima forenzičara, najmanje šest puta pucao u Brauna, uključujući i dva hica u glavu.

Porodica ubijenog tinedžera priprema se za sahranu koja će se održati u ponedeljak, saopštili su advokati Braunove porodice, prenela je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: