"Vlada sa Srbima će brzo pasti"

Ministar unutrašnjih poslova kosovske vlade Bajram Redžepi izjavio je da njegova partija nema mogućnosti da formira vladu jer nema većinu u skupštini Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

18:50

Default images

"Ako koalicioni blok DSK-ABK-Inicijativa za Kosovo zajedno sa manjinama i Listom Srpska formiraju vladu onda će tu vladu da ruše za dve nedelje jer će se ona suočiti sa dnevnim neprihvatljivim zahtevima Liste Srpska koja su dirigovana iz Beograda", smatra Redžepi.

Prema njegovim rečima, on ne želi da se bavi prognozama i dodaje da, ako se formira vlada od koalicionog bloka bez Samoopredelenja tu vladu moze da ruše kada kod žele.

Govoreći o mogućnosti da DPK bude deo vlade iako niko ne želi da bude s njom, Redžepi je naveo da je najbolje da vladu formiraju koalicije DPK i DSK jer zajedno imaju 67 poslanika, plus zajednice sa 20 poslanika.

"Onda bi imali solidnu većinu i time ne bi dali mogućnost Srpskoj Listi da postavlja uslove", smatra Redžepi.

Po njegovom mišljenju, to je ipak nemoguće, jer je koalicioni blok DSK-ABK-IK čvrsto rešio da ostane zajedno. Redžepi je zaključio da je možda "zdravo politički" da DPK bude u opoziciji i čeka naredne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: