"Izbori ili koalicija na KiM"

Analitičar iz Grupe za pravne i političke studije Fisnik Korenica ocenio da lideri Kosova treba da odluče da li će formirati koaliciji ili će biti novih izbora.

Izvor: Beta

Sreda, 20.08.2014.

10:46

Default images

Korenica je za portal "Gazeta Blic" kazao bi široka koalicija uključivala i Demokratsku partiju Kosova.

"Imena partija koje čine koaliciju nisu toliko značajna, koliko pozicija Srpske liste u budućoj Vladi Kosova", rekao je on.

Po njegovim rečima, sveobuhvatna koalicija ne može biti rešenje jer je Kosovu potrebna jaka opozicija koja će kontrolisati rada vlade.

"S druge strane, mislim da je logično da Demokratska partija Kosova koja je vladala sedam godina, treba sama da prihvati da predje u opoziciju i da započne unutrašnje reforme, kako u odnosu na elitu koja je vodi, takodje i u smislu koncepta koji treba i da gradi evropski identitet koji treba da ima svaka partija", istakao je Korenica.

Kako je objasnio, svi su izgledi da pokret Samoopredeljenje ne bude deo vladajuće koalicije zbog uslova koje postavlja, a to je da on preuzme upravljanje pregovorima sa Srbijom i da se zaustavi proces privatizacije na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: