BiH između Merkelove i Erdogana

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je pozvan na inauguraciju turskog predsednika, istog dana kada se održava sastanak o Balkanu u Berlinu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

19:01

Default images

Redžep Tajip Erdogan je za 28. avgust najavio preuzimanje pozicije predsednika Turske, a to je dan za kada je nemačka kancelarka Angela Merkel zakazala konferenciju o zapadnom Balkanu u Berlinu, na koju je pozvan i Izetbegović.

Bez ikakve sumnje Izetbegović će rado prihvatiti poziv, no problem bi mogao nastati, jer je Merkelova odavno uputila poziv liderima BiH, i liderima regiona na konferenciju o budućnosti BiH i ovog dela Evrope.

"Na koji način će Izetbegović rešiti ovaj problem, da li će se izviniti Merkelovoj ili Erdoganu, ili će, pak, pokušati da se organizuje tako da stigne na oba poziva ostaje da se vidi", prenosi Patria.

Erdogan je, kako navode turski mediji, sastavio listu svetskih lidera koje će pozvati, a na kojoj će biti i američki predsednik Barak Obama i ruski predsednik Vladimir Putin, ali se očekuje da će oni ipak poslati samo svoje izaslanike. Očekuje se prisustvo evropskih zvaničnika i lidera zemalja iz turskog susedstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: