Autobus sleteo s puta, jedna žrtva

Autobus "Sokoprevoza" koji je saobraćao od Sokobanje ka selu Radenkovac sleteo je s puta, jedna osoba je poginula, a 11 je povređeno.

Izvor: RTS

Sreda, 20.08.2014.

14:25

Default images

Među povređenima je i jedno dete, koje je zadobilo lakše povrede.

Kako javlja RTS, jedan teško povređeni putnik, stariji muškarac, po izvlačenju iz autobusa nije davao znake života, ali su lekari uspeli da ga reanimiraju, konstatovane su mu teške povrede glave i grudnog koša, ali je na putu do bolnice preminuo.

“Ostali imaju traumatizovane povrede glave i grudnog koša i svi su prebačeni u Niš na hirurgiju“, naveo je direktor Doma zdravlja u Sokobanji Dragoljub Petrović.

On je precizirao da su na mesto udesa iz Sokobanje otišla četiri lekara i šest sestara, koje su se vratile upravo s terena. Na mestu nesreće su i četiri vatrogasna vozila, policija i ekipe Hitne pomoći.

Kako se nezvanično saznaje, u autobusu su otkazale kočnice. RTS-u je u Policijskoj upravi Zaječar rečeno da je vozaču autobusa već dva puta oduzimana vozačka dozvola, koja mu je nedavno vraćena.

U MUP je Tanjugu potvrđeno da je autobus sleteo u provaliju kod mesta Jezero u opštini Sokobanja i da su ekipe na terenu.

U KC Niš sedam povređenih putnika

Foto: Tanjug
U Urgentni centar u Nišu primljeno je sedam putnika koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći kod sela Jezero u opštini Sokobanja, rekao je pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra u Nišu Goran Stanojević.

Najteže povređena putnica zadobila je prelom rebara i zbrinuta je na grudnoj hirurgiji, troje putnika je zadržano u Urgentnom centru sa lakšim povredama zbog daljih pregleda, a dve putnice su puštene na kućno lečenje, naveo je Stanojević u izjavi novinarima.
Foto: Tanjug
Vozač R.B.(30) zadobio je lakše telesne povrede, napomenuo je Stanojević.

Lekar Hitne službe sokobanjskog Doma zdravlja Nila Ilić rekla je da je jedna starija osoba preminula na putu za Niš od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći.

Putnica u autobusu Gospodjinka Manojlović, koja se žalila na bolove u kuku, rekla je novinarima da je vozač lepo vozio i da je u jednom trenutku pokušavao da ukoči, a onda je uzviknuo: "Držite se, izginusmo".
Foto: Tanjug
Autobus je sleteo, polomio jedno veliko stablo i zaustavio se, a mi smo se jedan po jedan izvlačili, navela je ona i dodala da je prava sreća da je autobus sleteo na gornju stranu puta, jer je na donjoj bila provalija.

Putnica Letka Radojević je rekla da selo Jezero nema redovni autobuski saobraćaj i kad ga ima "to su sve stari autobusi".

"Ne brinu o ljudima, problem je da se ode i kod lekara," je Radojevićeva i dodala da je u zadobila povredu noge i da ima povredu ispod oka.

Hitna služba u Sokobanji primila je poziv i obaveštenje o nesreći danas oko 13.30 časova, rekli su lekari koji su dopratili povredjene do Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: