Pritvor saučesnicima Milićeva

Za šest osoba koje se sumnjiče da su pomogle Marku Milićevu u prikrivanju zločina nakon smrti Luke Jovanovića određen je pritvor do 30 dana.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

08:30

Default images

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva, nakon saslušanja osumnjičenih, koje je počelo sinoć I završeno noćas.

Zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo pritvor je određen Brartislavu Vesoviću, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Zbog opasnosti da bi mogli da utiču na svedoke pritvor je određen Bojani Petrović, Nikoli Lepenu, Dani Manevski, Tamari Bogdanović i Milici Novaković, dodao je tužilac.

Taksisti Saši Jankoviću pritvor je određen u ponedeljak, a za Milićevim je sinoć raspisana crvena Interpolova poternica, kako bi bio uhapšen gde god da bude identifikovan .On se traži i na ime Marko Milićev i na ime Marko Marković, jer se sumnja da koristi dva pasoša.

Treće osnovno tužilaštvo, koje istrazuje taj slučaj, otkrilo je da Milićev ima dva pasoša - jedan na ime Marko Milićev, a drugi, čiji je nestanak prijavio prošle godine pre promene prezimena, na ime Marko Marković.

Tužilaštvo je tražilo da se oba imena nađu na listi potraga Interpola, jer se sumnja da je reč o manipulaciji, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Milićev se nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta letom za Istanbul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu.

Kako su pojedini mediji juče preneli, njemu se i u toj zemlji izgubio trag.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim automobilom "katrimen" usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, s prijateljima pobegao s mesta udesa, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u “kantrimenu” kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ali kako pojedini mediji danas prenose, njemu se i u toj zemlji izgubio trag.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao kući iz grada, s prijateljima. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: