Nastavak radova u Obrenovcu

Pripadnici Vojske Srbije nastavili su raščišćavanje terena u Obrenovcu, koje bi trebalo da bude završeno do kraja nedelje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

17:07

Default images

Ostaci uništenih kuća i objekata, posledice majskih poplava, uklanjaju se kako bi mogla da počne izgradnja novih objekata.

"Naš zadatak je da 61 objekat, a koji ima rešenja za rušenje najkasnije do kraja ove sedmice srušimo i uklonimo materijal, a planirano je još objekata za rušenje, što će zavisiti od tempa donošenja rešenja i brzine rada", rekao je potpukovnik Živko Jovanović.

On očekuje da će rušenje i uklanjanje ostataka 61 objekta biti završeno do nedelje i dodaje da će vojska zatim nastaviti da postupa po planu nadležnih.

Jovanović je rekao i da pripadnici vojske, organizovani u Radnu grupu - sastavljenu od osam podgrupa, istovremeno rade na osam lokacija, odnosno objekata, i da se, prema tempu radova, čini da će zadatak biti obavljen u roku.

"Angažovane su inžinjerijske mašine iz inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske, motorna vozila, utovarivači, kamioni, kao i ljudstvo koje radi na raščišćavanju terena", precizirao je Jovanović.
foto: Tanjug
Obrenovčanka iz Kninske ulice Slovenka Koprivica, kojoj je u poplavi jedna kuća totalno uništena, a druga u velikoj meri oštećena, zadovoljna je zbog toga što su angažovani pripadnici vojske koji su još juče raščistiti teren od ostataka jednog objekta.

"Da vojska nije došla, još ovo ne bi bilo raščišćeno... Imam jedan objekat koji je srušen i jedan totalno uništen. Vojska je ovde od utorka, raščišćava teren. Tu su od juče i sve završili, iako je teren bio nepristupačan", navela je Koprivica.
foto: Tanjug
Građani Obrenovca, iako zadovoljni zato što je angažovana i vojska, koja im pomaže, i dalje imaju primedbe na administraciju koja izdaje rešenja o nastaloj šteti.

Predsednik opštine Miroslav Čučković naveo je da je samo juče i preključe izdato 257, odnosno 315 rešenja i da nadležni daju sve od sebe kako bi taj posao, za više od 5000 osoba, završili što pre.
foto: Tanjug
"Naravno, ovo je Srbija i nailazimo na velike probleme, jer ima porodica u kojima imovinski sporovi traju više godina... Moj savet je da se barem na neko kratko vreme pomire, uzmu novac za obnovu, pa posle da nastave svađe", rekao je Čučković.

On je istakao da opštinska administracija s gradom Beogradom na 35 punktova sa 120 službenika radi danonoćno kako bi s ljudima iz Kancelarije za obnovu pomogli da se ovaj posao završi i da, pre svega, svaki dinar završi na pravom mestu.
foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: