"Azilanti pod nadzorom zbog ebole"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da se posebno vodi računa o azilantima iz Afrike koji ilegalno prelaze granicu kako ebola ne bi stigla u našu zemlju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

13:30

Default images

Lončar je novinarima na skupu "Zaštita majčinstva u Srbiji" rekao da se u saradnji sa policijom registruje svaki ulazak azilanata u zemlju i prati njihovo krretanje.

''Vodimo računa da se, kada dodju u centre za smeštaj azilanata, ne mešaju sa ljudima koji se već nalaze u tim centrima'', rekao je Lončar.

On je dodao da se svake nedelje održavaju sastanci sa direktorima infektivnih klinika, epidemiolozima, da se analizira situacija kako bi sistem bio spreman ukoliko se ebola pojavi.

Ministar zdravlja je podsetio da je nedavno na Infektivnoj klinici zadržan Nigerijac zbog povišene temperature iz nepoznatog razloga koji je u našu zemlju došao iz Grčke preko Makedonije.

''Ništa nismo prepustili slučaju. Odradili smo takav tretman kao da pacijent ima ebolu. Smestili smo ga u karantin, preduzeli smo sve neophodne mere'', naglasio je Lončar i dodao da se ispostavilo da pacijent nije zaražen ovim virusom.

Lončar je rekao da za zdravstvo u Srbiji nema opuštanja, da je ova bolest stigla i u mnogo bogatije zemlje od nas, poput Amerike, kao i da će naš zdravstveni sistem biti spreman da odreaguje ukoliko se bolest pojavi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: