Tadić u Ohridu na poziv Ivanova

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić boravi u Ohridu, na poziv predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, saopštila je danas NDS.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

20:30

Default images

Tadić je u Ohridu održao predavanje u školi za mlade lidere i bio gost na sastanku Saveta za spoljnu politiku predsednika Makedonije.

On se tokom boravka u Makedoniji sastao sa predsednikom Makedonije, članovima Saveta za spoljnu politiku i političkim predstavnicima Srba u Makedoniji.

Tadić i Ivanov su u letnjoj rezidenciji na Ohridu razmenili mišljenja o izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i Makedonija i o najnovijim političkim kretanjima u regionu.

Na poziv predsednika Makedonije, Tadić je održao govor na sastanku Saveta za spoljnu politiku predsednika Makedonije, koji čini desetak vodećih eksperata iz državnih i akademskih institucija.

On je govorio o izazovima Zapadnog Balkana u kontekstu aktuelnih globalnih dešavanja i spoljnopolitičkih implikacija tih izazova na zemlje našeg regiona.

Lider Nove demokratske stranke se takođe sastao i sa političkim predstavnicima Srba u Makedoniji.

Tadić i Ivanovim su otvorili ovogodišnju petu Školu za mlade lidere.

Ta škola je projekat predsednika Makedonije i okuplja mlade lidere i istaknute pojedince iz oblasti međunarodne politike, ekonomije, biznisa i akademske zajednice.

Na otvaranju su pored Tadića i Ivanova, govorili i senator kanadskog parlamenta Donald Meredit, potpredsednik ZTE korporacije za telekomunikacije Ksiao Ming i profesor pravnog fakulteta Zoran Ilevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: