Vulin s penzionerima o problemima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je danas s predstavnicima penzionera o njihovim problemima.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

17:42

Default images

Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije obavestili su danas ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina o problemima u domovima za smeštaj starih lica koji ne rade u skladu sa zakonom.

Kako je saopštilo Ministarstvo rada, Vulin je razgovarao s predstavnicima Udruženja sindikata penzionera o njihovom socijalno-ekonomskom položaju i rešavanju važnih pitanja i problema s kojima se suočavaju.

Na sastanku je bilo reči o pitanjima značajnim za članove tog Udruženja sindikata, posebno o položaju penzionera, unapređenju njihovog socijalno-ekonomskog položaja, kao i o potrebi njihovog uključivanja u rešavanje sistemskih pitanja u zemlji.

Predstavnici penzionera su trakođe skrenuli pažnju na potrebu proširenja kapaciteta za pružanje pomoći starijim sugradanima, dodaje se u saopštenju Ministarstva rada.

Sutra Vulin obilazi dom za decu u Pančevu

Aleksandar Vulin obići će sutra Dom za decu i omladinu "Spomenak" u Pančevu i korisnicima te ustanove uručiti dve tone humanitarne pomoći.

Kako je najavljeno iz Ministarstva za rad, ministar Vulin će uručiti pomoć u vidu hrane, sredstava za higijenu i školskog pribora.

Vulin će se, kako je najavljeno, sastati s načelnikom Južnobanatskog okruga Zoranom Tasićem, gradonačelnikom Pančeva Pavlom Radanovim, direktorom Centra za socijalni rad u Pančevu Zoranom Albijanićem i direktorom Gerontološkog centra u tom gradu Milentijem Maksimovićem.

Tokom posete Domu, ministar će se sastati i s direktorkom "Spomenka" Zdenkom Radojković, direktorom filijale NSZ u Pančevu Zoranom Aleksićem, načelnicom odeljenja za PIO Danijelom Pejatović, većnikom za socijalnu zaštitu Suzanom Jovanović, direktorom Doma za lica ometena u mentalnom razvoju u Jabuci Milanom Kisinim i direktorkom Doma slepih u Pančevu Zoricom Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: