Privrednom saradnjom do stabilnosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa zamenikom predsedavajućeg Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom o saradnji

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:08

Default images

Susret je protekao u znaku priprema za Konferenciju o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Berlinu 28. avgusta ove godine. Najveća pažnja bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo finansiranje i realizaciju iz fondova Evropske unije.

Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprineti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Teme razgovora bile su i bilateralna saradnja, perspektive za njeno unapredjenje i zajednički nastup na trećim tržištima, navodi se u saopštenju.

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je razvoj privredne saradnje garant stabilnosti u regionu i da je neophodno nastaviti sa unapredjenjem ekonomskih odnosa, naročito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti.

Zajednički je ocenjeno da je i saradnja u oblasti energetike od izuzetnog značaja.

Lagumdžija se prethodno sastao sa svojim srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: