GM: Nema izbora, ali ima kandidata

Lokalni izbori nisu zakazani, koalicija SPS-PUPS-Pokret za Gornji Milanovac predložila da aktuelni predsednik opštine bude na toj dužnosti i u narednom mandatu.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

10:05

Default images

Novinari su o tom predlogu dobili saopštenje koalicije, ali je sve objavljeno i na zvaničnom opštinskom sajtu, što je izazvalo reakciju pojedinih opozicionih stranaka.

"Imajući u vidu dosadašnje izuzetne rezultate, a sa namerom da se uspešno obezbedi dalji kontinuitet lokalne samouprave koalicija je odlučila da i sledeći mandat predsednika opštine bude poveren Milisavu Mirkoviću", navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Jovica Carević za agenciju Beta je izjavio da je to učinjeno kako bi se sprečile spekulacije oko nastupa ove koalicije na budućim lokalnim izborima.

Opštinski odbor opzicione Demokratske stranke (DS) naveo je da lokalna vlast zloupotrebljava opštinski sajt i da sredstvima iz budžeta reklamira partijski rad, zbog čega će podneti tužbu.

Potpredsednik Opštinskog odbora DS Dobrosav Lazarević je rekao da ta koalicija na sve načine želi da zadrži svoje "nesposobne kadrove" na rukovodećim mestima, ne pitajući za cenu koja će koštati rudničko-takovski kraj.

"Direktor Javnog preduzeća za puteve Jovica Carević je predsednik OO SPS i nema nikakvu kvalifikaciju za niskogradnju, a obrće milione dinara kao gimnazijalac. Doktorka Dragica Topalović je predsednica Pokreta za Gornji Milanovac i direktorka Doma zdravlja" - rekao je Lazarević.

Ocenio je da u Domu zdravlja "vlada haos": zbog milionskih dugova prema Bolnici prekinuta je saradnja, te pacijenti moraju u druge gradove, a lekari i stomatolozi mesecima ne primaju plate, iako je to u nadležnosti lokalne samouprave.

Demokrate pitaju da li će i zamenik predsednika Miroslav Milovanović ostati na toj funkciji, jer je sada, iako je predsednik Komisije za otklanjanje posledica majskih poplava, otišao na more, te su zbog toga svi poslovi popravke zaustavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: